Gratis Innovatievoucher voor het aanvragen van een octrooi

Het Ministerie van Economische Zaken heeft voor 2008 6.000 gratis innovatievouchers ter beschikking gesteld. Met zo’n innovatievoucher kan een MKB-onderneming kennis inkopen bij een universiteit of een non-profit onderzoeksinstelling. Daarnaast is het dit jaar voor het eerst mogelijk de innovatievoucher te gebruiken om een octrooi aan te vragen. Met het voucher kunnen de kosten betaald worden voor het opstellen van een octrooischrift, vertalingen of een nieuwheidsonderzoek. De kosten dienen wel gemaakt te zijn door een erkend octrooibureau.

Er zijn twee soorten innovatievouchers: een klein voucher van € 2.500 of een groot voucher van € 7.500. Voor een groot voucher geldt wel dat de aanvrager een derde van de projectkosten zelf draagt. Economische Zaken draagt dus maximaal € 5.000 bij aan de projectkosten.

Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 31 december 2008. Er zijn echter 6.000 vouchers beschikbaar. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en op is op.

Meer informatie is te vinden op de website van  SenterNovem, een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Op deze site zijn ook aanvraagformulieren te vinden.

MCK

publicatiedatum: vrijdag 11 april 2008