Over ons

Louwers IP|Technology Advocaten is een modern en no-nonsense nichekantoor op het gebied van Intellectuele eigendom & innovatie, Privacy & informatiebeveiliging, IT & IT-outsourcing en IT-aanbesteding en Internet & e-commerce. Wij beschikken over toonaangevende expertise en opereren vooral ook op het snijvlak van recht en technologie.

Het kantoor is gevestigd in design, tech, IT en innovatie regio Brainport Eindhoven.

Geschillen, procedures, contracten, ad hoc of strategisch advies, due diligence en structurele ondersteuning zoals legal process outsourcing. Wij vinden de beste oplossing voor u en staan aan uw zijde.

Lawyers of Change

Louwers IP|Technology Advocaten etaleert zichzelf als “Lawyers of Change”. Dat predicaat past als een handschoen bij de uitdagingen waarmee onze cliënten geconfronteerd worden: verandering. Dit kan zich voordoen in veel verschillende gebieden: innovatie, technologische ontwikkelingen, digitalisering, commerciële uitdagingen, geografische markten, marketing, verkoopgebieden en market segmenten, internationalisering etc.

Erkenning en klantwaardering

Ook in de editie van 2023 is ons kantoor weer sterk aanbevolen in de gezaghebbende juridische gids The Legal 500.

Een peiling van de waardering voor de diensten van ons kantoor toonde een totaalwaardering van 8.1 op een schaal van 10. Onder meer cruciale elementen zoals deskundigheid, snelheid, bereikbaarheid, transparantie, adequate en pragmatische support, praktische bruikbaarheid van adviezen en vriendelijkheid van de medewerkers werden zeer hoog gewaardeerd. Wij voorzien u met plezier van testimonials van onze cliënten.

No nonsense

Ons kantoor staat bekend om scherp, puntig, betrouwbaar en bruikbaar advies of adequate ondersteuning op het gebied van IT, privacy en intellectuele eigendom, vooral ook op het snijvlak van recht en technologie.

Kennis en ervaring

Brede kennis en ervaring is aanwezig ten aanzien van alle aspecten van intellectueel eigendomsrecht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan advies en geschillen over merkenrecht, auteursrecht, namaakproducten, plagiaat, databankenrecht, octrooirecht, kwekersrecht, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, het opstellen van licentieovereenkomsten en franchising.

Onze advocaten hebben verder hun sporen verdiend op het terrein van het IT-recht. Daaronder vallen onder meer opstellen en beoordelen van IT-contracten en algemene voorwaarden en behandeling van IT-geschillen, softwarebescherming, open source, e-commerce, aspecten van Internetrecht, IT-aanbestedingsrecht en outsourcing van gecompliceerde IT-projecten.

Ook voor commerciële contracten kunt u vertrouwen op de kennis en ervaring van Louwers. Denk daarbij aan innovatiecontracten, distributiecontracten, agentuur, R&D- en consortiumovereenkomsten e.d.

Het kantoor heeft relevante kennis en ervaring met due diligence op het gebied van IP, IT, e-commerce, privacy en (commerciële) contracten. Ook treden wij op als bindend adviseur of arbiter op de genoemde terreinen.

Investeren in kennis en kunde

Louwers IP|Technology Advocaten investeert zwaar in kennis. Onze advocaten volgen intensieve specialisatie opleidingen, bijvoorbeeld aan de gerenommeerde Grotius Academie. Verder publiceren zij regelmatig in vakbladen of op gespecialiseerde blogs. Louwers IP|Technology Advocaten heeft een up-to-date bibliotheek en heeft toegang tot nationale en internationale databanken voor jurisprudentie en literatuur.

Onze missie

Onze missie is om gedreven, met passie en plezier te werken tegen concurrerende tarieven. Zoals u zult merken, zijn wij flexibel, toegankelijk en gastvrij.

Met onze kennis van zaken zijn wij in staat om snel, puntig, adequaat en deskundig te adviseren en te procederen. Daarbij geven wij duidelijk aan wat wij vinden van uw kansen en risico’s. Steeds proberen wij de beste oplossing voor u te bereiken.

Projecten

Als Louwers IP|Technology Advocaten steunen wij een aantal zorgvuldig geselecteerde projecten die wij van maatschappelijk of cultureel belang vinden. Veelal gaat het daarbij om sponsoring in natura door ondersteuning met onze expertise.

Enkele daarvan zijn:

Eerdere projecten zijn onder meer:

Daarnaast dragen meerdere van ons ook op andere wijze een steentje bij aan een betere maatschappij en een betere wereld.