Over ons

Louwers IP&Tech Advocaten is een vooraanstaand, modern en no-nonsense nichekantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom & innovatie, IT, digitalisering & data, privacy, internet & e-commerce en commerciële contracten. Ons kantoor wordt geroemd om to the point en heldere begeleiding en advies.

Ons kantoor bevindt zich in Brainport Eindhoven, een broedplaats van innovatie en technologie, IT en digitale transformatie, maakindustrie, creatie en design.

Of het nu gaat om geschillenbeslechting, procedures, contractonderhandelingen, strategisch advies, due diligence, compliance, adhoc advies of structurele ondersteuning: wij zorgen voor de optimale oplossing en staan aan uw zijde.

Als onderdeel van onze diensten op het gebied van alle vormen van intellectuele eigendom, kunt u bij onze gemachtigden terecht voor registratie van uw (beeld)merken en modellen. Door de combinatie met de advocatuur zijn wij in staat om u van A tot Z te helpen aan een passende strategie en bescherming van uw intellectuele eigendom.

ERKENNING EN KLANTWAARDERING

Ook in de editie van 2023 is ons kantoor weer sterk aanbevolen in de gezaghebbende juridische gids The Legal 500.

KENNIS EN ERVARING

Brede kennis en ervaring is aanwezig ten aanzien van alle aspecten van intellectueel eigendomsrecht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan advies en geschillen over merkenrecht, auteursrecht, namaakproducten, plagiaat, databankenrecht, octrooirecht, kwekersrecht, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, het opstellen van licentieovereenkomsten en franchising.
Ook op het aanpalende gebied van reclame is kennis en ervaring aanwezig; denk daarbij aan toetsing van reclame-uitingen, misleidende en vergelijkende reclame en de toelaatbaarheid van gezondheids- en duurzaamheidsclaims.

Onze advocaten hebben verder hun sporen verdiend op het terrein van het IT-recht. Daaronder vallen onder meer opstellen en beoordelen van IT-contracten en algemene voorwaarden en behandeling van IT-geschillen, softwarebescherming, open source, e-commerce, aspecten van Internetrecht, IT-aanbestedingsrecht, digitalisering, AI en outsourcing van gecompliceerde IT-projecten.

Ook voor commerciële contracten kunt u vertrouwen op de kennis en ervaring van Louwers IP&Tech Advocaten. Denk daarbij aan innovatiecontracten, distributiecontracten, agentuur, R&D- en consortiumovereenkomsten e.d. 

Ons kantoor heeft veel kennis en ervaring met due diligence op het gebied van IP, IT, e-commerce, privacy en (commerciële) contracten. Ook treden wij op als bindend adviseur of arbiter op de genoemde terreinen.

Lawyers of Change

/

WAAR WIJ VOOR STAAN

NO NONSENSE

Onze missie is om gedreven, met passie en plezier te werken tegen concurrerende tarieven. Zoals u zult merken, zijn wij wendbaar, toegankelijk en pragmatisch.
Ons kantoor staat bekend om scherp, puntig, betrouwbaar en bruikbaar advies of adequate ondersteuning op het gebied van IT, digitale transformatie, data, internet, privacy en intellectuele eigendom.

Daarnaast kunt u onze assistentie inroepen voor commerciële contracten binnen de genoemde gebieden maar ook daarbuiten.

Met onze kennis van zaken zijn wij in staat om snel, puntig, adequaat en deskundig te adviseren en te procederen. Daarbij geven wij duidelijk aan wat wij vinden van uw kansen en risico’s.

Steeds proberen wij de beste oplossing voor u te bereiken.

LAWYERS OF CHANGE

De wereld verandert in hoog tempo. Het recht en wij veranderen mee. Wij kennen de dynamiek van creatie, innovatie en technologie en zijn experts in IT, internet, digitalisering, data, technologie en intellectuele eigendom. Wij maken verantwoord zakendoen mogelijk en brengen de ambities van onze klanten tot leven. Van idee naar markt en verder. 

KENNIS EN KUNDE

Louwers IP&Tech Advocaten investeert voortdurend in kennis en skills. Naast eigen interne updates volgen onze advocaten intensieve specialisatie-opleidingen, bijvoorbeeld aan de gerenommeerde Grotius Academie (IT), de Mr. S.K. Martens Academie (IE) of BBMM-opleiding (merken en modellen). Verder publiceren wij regelmatig in vakbladen of op gespecialiseerde blogs en geven wij presentaties op de expertisegebieden en actualiteiten zoals AI en handhaving van intellectuele eigendom.

Louwers IP&Tech Advocaten beschikt uiteraard over state-of-the-art IT-systemen en toegang tot nationale en internationale databanken voor jurisprudentie en literatuur.

/

REFERENTIES

Prenatal

Prénatal is al meer dan 50 jaar een begrip als het gaat om zwangerschap, geboorte en ouderschap. Al 50 jaar hebben zij ervaring op het gebied van producten en diensten rond een nieuw leven.

/LEES MEER

Driscoll’s

Driscoll’s is wereldwijd actief in het veredelen, produceren en verhandelen van zachtfruit. Het ontwikkelen van eigen rassen ziet zij als een van haar belangrijkste taken.

/LEES MEER

YouMagine

YouMagine is een online community voor iedereen die de wereld van 3D printen wil ontdekken. YouMagine biedt een platform voor het delen van 3D designs en voor samenwerking en co-creatie.

/LEES MEER

NOVISEM

Novisem is een jong en dynamisch zaadveredelingsbedrijf voor groenten. Novisem ontwikkelt, produceert en verkoopt zaden die op een duurzame manier uitgroeien tot gezonde en lekkere groenten die de consument graag koopt.

/LEES MEER

DERYAN

Deryan Design Equipment maakt en helpt bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten en brengt deze producten als het moet ook op de markt.

/LEES MEER

Thuisvester

Thuisvester heeft Louwers advocaten ingeschakeld voor de ondersteuning bij de contractuele afspraken met een cloudleverancier. Onze ervaring in dit traject is dat Louwers advocaten deskundig is op IT-gebied en snel acteert.

/LEES MEER

/

ONS TEAM

/

ONS TEAM