Blog

Speerpunten Autoriteit Persoonsgegevens 2017

De Autoriteit Persoonsgegevens (‘AP’) publiceert jaarlijks een agenda waarin zij bekend maakt op welke onderwerpen zij zich het komende jaar zal toeleggen. Het jaar 2017 is een bijzonder jaar. Enerzijds is de Wet bescherming persoonsgegevens (‘Wbp’) nog van kracht en anderzijds zijn de aanpassingen en voorbereidingen in het kader van de nieuwe Europese wetgeving al […]

De Autoriteit Persoonsgegevens (‘AP’) publiceert jaarlijks een agenda waarin zij bekend maakt op welke onderwerpen zij zich het komende jaar zal toeleggen. Het jaar 2017 is een bijzonder jaar. Enerzijds is de Wet bescherming persoonsgegevens (‘Wbp’) nog van kracht en anderzijds zijn de aanpassingen en voorbereidingen in het kader van de nieuwe Europese wetgeving al in volle gang. Vanaf mei 2018 zal de Algemene verordening gegevensbescherming (‘AVG‘), waarover wij al eerder een nieuwsbericht publiceerden, namelijk definitief van kracht worden en de Wbp gaan vervangen.

In dat verband heeft de AP aangegeven zich het komende jaar voornamelijk bezig te gaan houden met voorlichting en advisering over de AVG. In het kader hiervan zal de AP personen gaan informeren over de rechten die hen op grond van de AVG toekomen. Daarnaast gaat de AP zich bezighouden met de voorlichting van bedrijven en overheden, zodat zij voldoende op de hoogte zijn van de toekomstige wetgeving en hun bedrijfsvoering hier tijdig aan kunnen aanpassen. Ook zal de AP afspraken gaan maken met andere Europese toezichthouders over de uitleg van de nieuwe taken en normen die zij op grond van de AVG toebedeeld hebben gekregen.

Tot slot zal de AP haar werkzaamheden met betrekking tot het huidige geldende recht natuurlijk ook nog voortzetten in 2017. De AP heeft aangegeven zich met name te gaan richten op onderwerpen als profilering, bijzondere persoonsgegevens en de beveiliging van persoonsgegevens.

De agenda van de AP beslaat in 2017 dus zowel thema’s die betrekking hebben op huidige als toekomstige wet- en regelgeving. In het verlengde hiervan zal er een serie op onze website verschijnen waarin regelmatig een onderwerp uit de AVG wordt uitgelicht. In verband met de gepubliceerde agenda van de AP zullen wij de komende weken eerst aandacht besteden aan de thema’s profilering, bijzondere persoonsgegevens en beveiliging van persoonsgegevens. Houd onze website dus in de gaten!

Auteur

Expertises

Deel dit artikel

Meer blogs

EU-regelgeving maakt overstappen van Cloud- en edge leverancier makkelijker

De Europese Dataverordening maakt het overstappen tussen Cloud- en edgediensten makkelijker. In deze blog bespreken we de verplichtingen voor aanbieders van dataverwerkingsdiensten op grond van de Dataverordening, en de contractvoorwaarden die hieruit voortvloeien.

/LEES MEER

EU-regelgeving maakt overstappen van Cloud- en edge leverancier makkelijker

De Europese Dataverordening maakt het overstappen tussen Cloud- en edgediensten makkelijker. In deze blog bespreken we de verplichtingen voor aanbieders van dataverwerkingsdiensten op grond van de Dataverordening, en de contractvoorwaarden die hieruit voortvloeien.

Louwers IP&Tech Advocaten lanceert registratiepraktijk merken en modellen 

Na de aankondiging van onze nieuwe branding en website en nieuwe partner heeft Louwers IP&Tech Advocaten nog meer nieuws. Per februari 2024 zijn wij gestart met een eigen registratiepraktijk voor merken en modellen (design en productvormgeving). De registratiepraktijk wordt gerund door Lidian de Weert, Eva van Groezen en Nathalie van der Zande.

/LEES MEER

Louwers IP&Tech Advocaten lanceert registratiepraktijk merken en modellen 

Na de aankondiging van onze nieuwe branding en website en nieuwe partner heeft Louwers IP&Tech Advocaten nog meer nieuws. Per februari 2024 zijn wij gestart met een eigen registratiepraktijk voor merken en modellen (design en productvormgeving). De registratiepraktijk wordt gerund door Lidian de Weert, Eva van Groezen en Nathalie van der Zande.

Frank Rutgers treedt toe als partner bij Louwers IP&Tech Advocaten

Na bijna zeven jaar van waardevolle inzet is Frank Rutgers toegetreden als partner bij Louwers IP&Tech Advocaten. Deze stap is een mijlpaal voor Frank en ons kantoor. Het bevestigt onze ambities en positie als toonaangevende specialisten op het gebied van intellectuele eigendom, digitalisering, data en technologie.

/LEES MEER

Frank Rutgers treedt toe als partner bij Louwers IP&Tech Advocaten

Na bijna zeven jaar van waardevolle inzet is Frank Rutgers toegetreden als partner bij Louwers IP&Tech Advocaten. Deze stap is een mijlpaal voor Frank en ons kantoor. Het bevestigt onze ambities en positie als toonaangevende specialisten op het gebied van intellectuele eigendom, digitalisering, data en technologie.

Nieuwe branding en website!

Waarom een nieuwe huisstijl en website? En waarom de beeldelementen?

Wij zochten een frisse nieuwe stijl. De kleur groen staat vanaf de start van ons kantoor in 2006 voor onze frisse blik op zaken en verfrissende aanpak. In dit artikel meer uitleg.

/LEES MEER

Nieuwe branding en website!

Waarom een nieuwe huisstijl en website? En waarom de beeldelementen?

Wij zochten een frisse nieuwe stijl. De kleur groen staat vanaf de start van ons kantoor in 2006 voor onze frisse blik op zaken en verfrissende aanpak. In dit artikel meer uitleg.